trešdiena, 2012. gada 28. marts

Matu atveseļošanas kūre ar hennu

Vispirms noteikti jāpastāsta par saviem matiem, precīzāk par to, kādi tie bija pirms mēneša. Mati man no dabas ir diezgan plāni, mīksti un pēc pēdējā neveiksmīgā friziera apmeklējuma februāra beigās bija sausi un galīgi beigti galos. Tad nu es ķēros pie lietas un cītīgi, neslinkojot, sāku savus matus atveseļot.

Pirmais līdzeklis, ko daudzas pazīst un aktīvi izmanto, ir kokosriekstu eļļa. Iegādājos palielu bundžiņu cietas kokosriekstu eļļas mūsu iemīļotajā iHerb, bet pēc tam uzzināju, ka matiem vislabāk der rafinētā jeb šķidrā eļļa. Nu nekas, man brīnišķīgi palīdzēja arī pirmais variants. Lietošana gaužām vienkārša: pirms mazgāšanas iesmērējam patīkami smaržojošo eļļiņu matos, paturam kādas 1-2 stundas un rūpīgi izskalojam. Mati spīd un laistās jau pēc pirmās lietošanas reizes (labs variants nepacietīgajām).

Tā kā matus man sanāk mazgāt apmēram trīs reizes nedēļā, vienu reizi ielieku matos kokosriekstu eļļu, otru reizi iztieku bez jebkādiem palīglīdzekļiem, bet trešajā, visķēpīgākajā, izmantoju hennu.




Henna nopērkama praktiski jebkurā saimniecisko preču veikalā un viena paciņa, kuras pietiek aptuveni pusotrai reizei, maksā 20 santīmi. Hennas pulveris ir izgatavots no Dienvidāfrikas auga, kuru cilvēce izsenis izmanto matu  un nagu krāsošanai, ķermeņa tetovējumiem un audumu iekrāsošanai. Tai piemīt daudzas īpašības, kas uzlabo matu un galvas ādas stāvokli. Tā ir lielisks pretblaugznu līdzeklis, matu augšanas stimulators un spēcinošs līdzeklis. Ir trīs hennas pulveru veidi: pirmais, pats 'īstākais', kas nokrāso matus brūngani rudus, otrais - melns un trešais - bezkrāsains, lai gan visi tie izskatās vienādi zaļi.

Tā kā rudu matu toni es nekāroju, izvēlos bezkrāsaino hennu. Neskatoties uz visiem labumiem, ko henna sniedz mūsu matiem, lietošanas process ir ilgs un ķēpīgs.



Ieberam nemetāliskā trauciņā nedaudz vairāk nekā puspaciņas hennas.



Pārlejam to ar nelielu daudzumu karsta ūdens un samaisām, līdz izveidojas krējumam līdzīga putriņa. Blondīnes var pievienot dažus pilienus citrona sulas, izteiktākam blondajam tonim.



Ierīvējam šo zaļo ķēpu galvas ādā un tīros, mitros matos, ietinam tos maisiņā un virsū uzliekam dvieli. Izturam     ne vairāk kā divas stundas un rūpīgi izskalojam matus (bez šampūna!).

Brīdinājums: ja ir ļoti gaiši mati, nav ieteicams turēt ilgāk par divām stundām, savādāk var mazliet iekrāsoties zaļi :) Un ja tuvākā mēneša laikā ir paredzēts matus krāsot, jāpārtrauc lietot henna, citādi mats labi nenokrāsosies.

Veiksmi cīņā par matu veselību un līdz nākamajai reize!

1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...