trešdiena, 2013. gada 9. oktobris

Pasūtījums no Aliexpress.com - atsauksmes

Credit
Pēdējās desmitgadēs daudzi rietumvalstu rūpniecības giganti izvēlējušies Ķīnu ja ne par savas ražošanas centru, tad vismaz par vienu no lielākajām bāzēm lētā darbaspēka un ārzemju investīcijām draudzīgās vides dēļ. Tomēr, kā jebkurš investīciju projekts ārzemēs, arī tie ir pakļauti informācijas noplūdes riskam, ko ļoti bieži nākas novērot. Nevienam nav noslēpums, ka strādīgie ķīnieši iemācījušies pakaļdarināt gandrīz visu, sākot ar elektroniku un beidzot ar modes namu gara darbiem smaržu, apģērbu un aksesuāru veidolā. Nedaudz abstrahējoties no jautājuma ētiskās puses, gribas apspriest, vai sabiedrībā ierūsējušais uzskats, par to, ka starp uzrakstu "Made in China" un zemu kvalitāti ir liekama vienādības zīme, joprojām atbilst patiesībai. Mani ļoti interesētu jūsu prātojumi šajā jautājumā - cik tad veiksmīgi vai neveiksmīgi ir šie pakaļdarinājumi/kopijas/reprodukcijas un vai patērētājs iegūst, vai tomēr zaudē izvēloties šīs preces?
Daudzu vairāk un mazāk pozitīvu atsauksmju iedvesmota, veicu dažus pasūtījumus Aliexpress.com. Pasūtījumu summas bija niecīgas, tāpēc īpaši nepārdzīvoju, ka apmaksas veidos nav pieejams PayPal (lai gan Aliexpress var uzskatīt par sava veida PayPal analogu, jo tas darbojas kā starpnieks starp pircēju un neskaitāmajiem pārdevējiem, aizturot naudu līdz pat 60 dienām līdz brīdim, kamēr pircējs apstiprina, ka prece ir saņemta). 

Sākšu ar šo ASOS bestselleru - blūzi ar visai amizanto buču rakstu, kas bez atlaides maksā 35 mārciņas.

Attēls no Aliexpress.com
Aliexpress piedāvā savu variantu nākot klajā ar oriģinālo zīmola nosaukumu ASDS, kas maksā gandrīz sešas reizes lētāk ($9.84).


Diemžēl, man nav iespējas salīdzināt blūzi ar oriģinālo variantu, tāpēc spriedīšu izejot no tā, kas man ir.



Kvalitāte ir labāka, nekā es gaidīju. Materiāls ir patīkams miesai, gana biezs, bez pļurīguma, kaut gan nācās apgriezt dažus diegus.




S izmērs manam Eiropas 34-36 un UK 6-8 der kā uzliets, kaut gan piedurknes ir uz "vēl nedaudz un jau būtu par īsu" robežas. Sūtījums atnāca trīs nedēļu laikā.

Kā nākamos pasūtīju dažus niekus no bižutērijas:


Tā izskatās "dzīvajā"

Un tā izskatījās Aliexpress.com bildēs

Mīlīgie buču auskariņi ($0.47) - kā redzams, auskaru aizdare krasi atšķiras no tās, kas bija redzama mājaslapā. Man ir aizdomas, ka krāsa var kairināt jutīgākas ausis, bet par savu cenu un faktu, ka netaisos šos auskarus nēsāt 16 stundas dienā, 7 dienas nedēļā, to var paciest.



Aliexpress.com

Mākslīgo pērļu virtene ($2.17) - skaits dizains, bet kvalitāte gan nedaudz pieklibo - sākot ar metālu, kas izskatās diezgan lēti un beidzot ar dažām pērlītēm, kas pie pirmās uzlaikošanas nokrita nost. Bet, protams, šai kaklarotai visu var piedot cenas dēļ. Aliexpress.com bilde šoreiz atbilst patiesībai.


 
Aliexpress.com
Nākamā kaklarota ($1.41) atkal ļoti labi atbilst attēlos norādītajai. Tas pats nepievilcīgais metāls, bet visumā ar dizainu esmu ļoti apmierināta.

Aliexpress.com

Vieni no pasūtījuma mīļākajiem ieguvumiem ir šie pērļu auskariņi ($1.35), kas "dzīvē" izskatās tāpat kā bildēs.

Un nu - pasūtījuma nagla - oversized kaklarota ar mākslīgo dārgakmeņu rotājumu ($9.34):


Aliexpress.com
Pilnībā atbilst tam, ko iztēlojos saņemt. Cerams, ka nēsāšanas laikā kvalitāte arī nepievils, bet par to ziņošu twitterī, kad tā būs izturējusi pirmos iznācienus sabiedrībā :) 

Tātad, jautājums joprojām aktuāls - aicinu dalīties ar jūsu argumentiem par/pret, attieksmi, pieredzi un prātojumiem par Ķīnas "pakaļdarinājumiem"!

20 comments:

  1. ļoti, ļoti foršs raksts un lai veicas ar nesāšanu :))

    AtbildētDzēst
  2. man šķiet, ja pērk apzināti ķīniešu produkciju, tad ir jārēķinās, ka kvalitāte var būt neatbilstoša un nevajag cerēt, ka par dažiem dolāriem saņems nez ko. es arī apzināti esmu pirkusi kaut kādus sīkumus, zinot, ka tie nāk no Ķīnas un ka tie var natbilst, piemēram, attēlā redzamajam. Es ar to rēķinos un tas man problēmas nesagādā. Problēma ir tad, ja esi pārliecināts, ka pērc oriģinālu un dabū pakaļdarinājumu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tā ir :) Bet dažas mantas, kā piemēram blūze un pēdējā kaklarota mani tiešām ļoti patīkami pārsteidza!

      Dzēst
  3. Pērles jau noskatīju sen, tikai tagad pasūtīju, bet no eBay. Vēl nav atnākušas, bet uz neko dižu neceru.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja tas pērļu izstrādājums ir tāds uzsvērti "bižutērisks," stilizēts, kā piemēram tā mana pērļu kaklarota, tad nav jābaidās, ka pērles izskatās mākslīgas. Mani vairāk uztrauktu, ja tā būtu kāda ļoti eleganta, klasiska pērļu virtene, kur redzams, ka tās nav īstas.

      Dzēst
  4. Mani ne tik daudz kvalitaate satrauc, kaa dazhaado kaitiigo vielu daudzums, bizhuteerijaa it iipashi, jo vinju razhotaajus jau neietekmee nekaadi noteikumi, turklaat viss tendeets uz pashaam zemaakajaam izmaksaam. Obligaati jaaskataas, lai buutu Nickel Free.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šajā sakarā mani visvairāk uztrauc auskari, bet pārējās bižutērijas saskare ar manu ādu ir minimāla. Ar kosmētiku gan neriskētu un arī nevienam neiesaku.

      Dzēst
  5. Oversized kaklarota man ir līdzīga - turas jau pusgadu. Uzlieku reizi nedēļā noteikti. Man liekas, par tādu cenu- ideāli. Turklāt, jau sen ir skaidrs, ka arī visas rotaslietas no high street veikaliem (Zara, Mango), nāk no ķīniešiem. Kāpēc pārmaksāt? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Fingers crossed - lai arī šī man labi nēsājas :) Starp citu, ļoti līdzīgu kaklarotu redzēju Topshop, ja nemaldos maksāja apmēram 16 mārciņas.

      Dzēst
  6. Super :) pēdējā kaklarota ir mega laba, pērļu auskariņi arī labi. :)
    Es par šiem chindarinājumiem neko sliktu nevaru pateikt- es ļoti daudz iepērku internetā šāda tipa apģērbu un aksesuārus :)
    Ir gadījies vilties un par to pavisam drīz arī būs raxts blogā! Bet tā vilšanās ir tik reti, ka turpinu iepirkties tik pat daudz! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es, starp citu, pateicoties tev atklāju feeluxury.com, paldies :) Un vispār, vienmēr gaidu tavus online shopping un outfit rakstus, tā ka par vilšanos arī būs interesanti izlasīt.

      Dzēst
  7. Super rotas un vēl par tādu cenu! Paldies par resursu)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vienmēr laipni! :) http://aliblog.ru/ - šeit ir daudz noderīgu atsauksmju par iepirkšanos aliexpress.com, ja pārzin krievu valodu.

      Dzēst
  8. You could certainly see your expertise within the article you
    write. The world hopes for even more passionate writers such as you who aren't afraid to mention how they believe. All the time go after your heart.
    Feel free to visit my weblog vuelos a china

    AtbildētDzēst
  9. Haha, atcerējos, kā iegādājos mēteli romwe.com. Atnāca tāds, ka aiztaisīt nevarēju. Tad sapratu, ka ķīniešu M, nav mūsu M. Bet visu sanāca veiksmīgi ar romwe support'u noorganizēt - viņi man atsūtīja citu - lielāku un es to mazo aizsūtīju viņiem atpakaļ. Pāršuvu tikai pogas pēc savas gaumes. Mētelis nenormāli patīk. Šogad jau trešais gads! Ļoti daudz komplimentus esmu saņēmusi. Pat no Katjas Šehurinas. :)

    AtbildētDzēst
  10. Es ar arī ik pa laikaim pasūtos Alixpres. Meitiņai drēbes, mantas - lelles u.t.t. Sākumā domāju, ka lētais variants derēs pa mājām, bet kvlaitāte ir diezgan normāla, lai drēbes vilktu uz bērnu dārzu, vai kur citur. Skatos ko tie tirgotāji (draugos lapās) pārdod, to pašu no Aliexpress pat 3x dārgāk. Apavus pārdod par augstām cenām (Nike, Adidas u.c), lai arī tajā pašā Aliexpress var pasūtīt par 30-50eiro lētāk, turklāt ar free piegādi. Pasūtot no tādiem te, atnāk sūtījums un ir šoks par to, ka kvlaitāte noteikti neatbilst smaksātajai summai. Pašam pasūtot no paša avota ir izvēle, maksāt tādu summu par konkrēto preci vai nē.

    AtbildētDzēst
  11. Rekur pamaciba ka pirkt no Aliexpress - https://www.youtube.com/watch?v=D5fQPtO_eMU

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...