sestdiena, 2014. gada 4. janvāris

Boxing Day loms, pēdējie pirkumi un dāvanas!

Manī mītošajam mazajam skaistumblogerim nav nekā labākā kā iesākt Jauno gadu ar jauniem kosmētiskajiem niekiem. Daļa no tiem ir iegūta trakajās Boxing Day izpārdošanās, daļa saņemta no Ziemassvētku vecīša un kāda kripata iepirkta pēdējā mēneša laikā. Sāksim?




Vislielākais prieks man bija par ikoniskajām (jo ne visiem aromātiem taču ir veltīta vesela izstāde Francijas galvaspilsētā) - Miss Dior smaržām (£46.50, 30ml, Boots), kuru vārda un formulas izmaiņas satricināja ne vienu vien ilggadējo smaržu fanu. Viss sarežģītās Miss Dior vēstures izklāsts atrodams smaržu guru, Elenas Vosnaki blogā, bet es vien dalīšos savās subjektīvajās izjūtās par produktu.


Smaržas radītas jaunai, elegantai un enerģiskai būtnei, kas ir neprātīgi iemīlējusies. Neskatoties uz savu tikai 50-procentīgo trāpījumu aprakstam, smaržas mani apbūra ar ilgo un arī mainīgo skanējumu. Pašā sākumā degunā spēcīgi iesit svaigās citrusaugļu un rotaļīgās ziedu notis, kas pēcāk pārtop elegantajā pačūlijā, bet visu šipra kompozīciju tradicionāli noslēdz jutekliskais muskuss, bez kura klātbūtnes aromāts būtu "kompotains." Aromāts ir ekstra noturīgs, bet ne pārlieku smacīgs, lai nevarētu tajā ietīties arī rudens vai ziemas dienā.


Klāt nākuši arī daži līdzekļi rokām un nagiem. Attirance roku krēms ar vīnogu kauliņu ekstraktu (€9.39, 120ml, Attirance) ir mana pirmā iepazīšanās ar pašmāju ražotāja produkciju un tiktāl esmu ļoti patīkami pārsteigta. Krēms pilnībā atbilst manām prasībām: nav lipīgs, nav pārlieku taukains, ļoti ātri iesūcas, labi smaržo un pietiekoši labi mitrina. Jāsaka gan, ka mans deguns tā arī nespēja notvert vīnogu aromātu, jo krēms gluži vienkārši smaržo pēc īstām (ne sintētiskām!) meža zemenēm. Ko vēl vairāk var gribēt viens vasaras bērns, kuram zemeņu smarža ir savijusies ar visjaukākajām bērnības atmiņām?...



Blakus krēmam gozējas arī četras nagu laku skaistules, par kurām laikam nedaudz vēlāk. Šodien sanāca tik vien kā čābīgā kvalitātē uzņemt Orly Country Club Khaki (£5, 5ml, Boots) bildi, kas neattaisno visu šī krēmīgā, dāsni pigmentētā un noturīgā toņa burvību.

Papildus neitrālajiem nagu toņiem, kolekcija tika papildināta arī ar bestselleri - Seche Vite Dry Fast Top Coat (£6.90, 14ml, Amazon). Šobrīd to aktīvi salīdzinu ar Sally Hansen Diamond Shine virskārtu (£5, 13.3ml, eBay), par ko vienā no nākamajiem rakstiem.


Matu frontē uzsvars uz kopšanu un ieveidošanu. Pēdējā laikā radās akūta nepieciešamība savaldīt matu pūkošanos, kas Anglijas ziemā ar 90% gaisa mitrumu ir mūžīgā sodība eiropiešu mīkstajiem matiem. Šim nolūkam iegādājos Lanza Hair Repair nenoskalojamo krēmveida līdzekli (£8.20, 125ml, AllBeauty), kas pasargā matus no karstuma ietekmes veidošanas laikā un papildus nogludina mata zvīņas. Pirmais test-draivs notika telpās, tāpēc par efektu vēl grūti spriest, bet eksperiments turpinās.

Henara matu vasks ar hennas ekstraktu (£1.99, 375g, Amazon) ir lietojams kā matu maska, kas aizpilda bojātās mata daļas ar silikoniem, dāvājot elastīgu, spīdīgu un viegli ķemmējamu matu rotu. Man ir grūti dot vērtējumu šim līdzeklim, jo visas (labas) matu maskas man šķiet identiskas pēc sava efekta - tās aizpilda un nogludina matus. Šai virsū tikpat labi varētu būt Osmo, Matrix vai Schwarzkopf etiķete, nekādas atšķirības labā nozīmē.

Beidzoties manai ilggadējai favorītei, matu lakai L'Oreal Elnett (£3.89, 200ml, Amazon), nolēmu pārslēgties uz ne mazāk izslavēto Schwarzkopf Got2B "glued" (£3.38, 300ml, Amazon) cerībā, ka tās smarža būs patīkamāka par L'Oreal. Diemžēl, pirkuma brīdī mani nemaz nesamulsināja lakas savdabīgais nosaukums, bet problēmas radās vēlāk, kad bez atkārtotas mazgāšanas matus neizdevās izķemmēt pēc šīs "līmes". Mans verdikts - matu laka īpašiem gadījumiem, kad nepieciešama stipra fiksācija (ko tā arī sniedz).

Paldies, ka ielūkojāties manos pirkumos! Lai jums visiem Jaunais 2014. gads ir pilns ar patīkamiem mirkļiem! :*

10 comments:

  1. Attirance krēmi man arī ļoti patīk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bet man divkāršs prieks, ka tas ir Latvijas ražojums! :)

      Dzēst
  2. Tik labi pirkumi! :) Pietrūkst man boxing day atlaides, vienu gadu bija graujoši, nevarēju visu koferos sabāzt! :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vienmēr ir iespēja kaut ko no Boxing Day atlaidēm nocopēt onlainā! :)

      Dzēst
  3. Žēl gan, ka Latvijā nav tik apjomīgu atlaižu :)

    AtbildētDzēst
  4. Vai tik tā nav Leeds? :) Tikko tur paviesojos, atlaižu gan vēl nebija ievērojamu, diemžēl.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Trāpīts! :) Atlaides šogad gan pirms, gan pēc svētkiem - vairāk nekā parasti, jo visi high-street panikā, ka pārdošanas cipari un apmeklējums krīt, ko gan nevar teikt par onlain vietnēm.

      Dzēst
  5. Esmu ļoti bēdīga, jo man bija liela laime paviesoties Parīzē tieši tajos datumos un divas reizes paiet garām Grand Palais, kur notika Miss Cherie veltītā izstāde (par kuru pat biju informēta..) un nekādi neiedomājos, ka viņa man ir tieši aiz sienas! :(
    Attirance vēl neesmu mēģinājusi, bet pēdējā laikā bieži dzirdu labas atsauksmes. Būs jānotestē šis tas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es gan nemaz nebūtu bēdīga, ja man iekristu izdevība paviesoties Parīzē :))

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...