otrdiena, 2013. gada 9. aprīlis

iHerb nepārstāj priecēt


Kādu laiku biju piemirsusi par šo online iepirkšanās vietu, līdz kādu dienu neradās vajadzība pēc dušas želejas, kas būtu maiga un nesaturētu veselībai kaitīgas vielas. Protams, papildus grozā ieripoja arī citas, varbūt ne tik akūti nepieciešamas tajā mirklī lietas.

Sākšu ar pasūtījuma iniciatori - dušas želeju ar Ylang Ylang no Avalon Organics. Gada aukstajos mēnešos man dažreiz uz ķermeņa parādās sausums, ādas vilkšanas sajūta un nieze, it īpaši, ja visu dienu nostaigāju ar sintētisku apģērbu. Loģiski izsecināju, ka dušas želeju vēlams iegādāties bez SLS, kas vēl vairāk sausina ādu, tāpēc izvēle krita uz zīmolu, ar kuru es jau esmu "pazīstama" un kurš saņem daudzas pozitīvas atsauksmes, tai skaitā arī no manis.

Avalon Organics dušas želeja ar Ylang Ylang

Līdzeklis pārsteidzoši labi puto, kas parasti ir raksturīgi SLS, bet spriežot pēc atsauksmēm, citas šīs sērijas želejas puto mazāk. Diemžēl, es nevaru apgalvot, ka šis līdzeklis mitrina manu ādu, tā kā man gribētos. Pēc tā lietošanas man vienalga gribas uzklāt krēmu. No otras puses, varbūt vaina nav produktā, bet gan manās prasībās, jo ražotājs mitrināšanu nesola.

Smarža produktam gan ir ļoti dabīga un diezgan izteikta, bet tikai uz brīdi kamēr mazgājas. Pēc tam tā uz ķermeņa nav jūtama. Jāsaka, ka Ylang Ylang aromāts ir diezgan specifisks un katram var nebūt patīkams, tāpēc pirms pasūtīšanas ir noteikti jāpārzina sava gaume šajā jautājumā.

Kristālu dezodorants


Otrs produkts, kuru jau sen vēlējos iegūt savā īpašumā, lai izvērtētu tā īpašības, tā teikt, uz savas ādas, ir kristālu dezodorants. Pirms sākšu aprakstīt savu pieredzi, jāmin, ka tas ir ļoti pretrunīgs produkts. Vairāk par to ir rakstījusi Annija savā apskatā. Es tikai piebildīšu, ka ķīmiķi, veikli apelējot ar dezīša sastāva formulu un tā reakciju ar ūdeni, nonāk pie secinājuma, ka veidojas tie paši nīstie alumīnija sāļi, kas, iespējams, var veicināt vēzi.

Esmu izmēģinājusi dezodoranta iedarbību gan gada aukstajā laikā, gan pavasarī. Tomēr, mani novērojumi var nesakrist ar citu cilvēku pieredzi, jo katra organisms tomēr ir individuāls un uz vienādiem produktiem var reaģēt dažādi.

Teikšu godīgi, vienu reizi tas ir mani pievīlis, bet pie vainas, iespējams, ir nepietiekamais daudzums ko es tajā dienā uzklāju, jo visas pārējās reizes es biju vairāk nekā apmierināta ar rezultātu. Pirmkārt, es beidzot atradu produktu pilnīgi bez smaržas, jo man ļoti nepatīk parasto dezodorantu aromāts, kas sāk pastiprināti izdalīties, kad gadās nedaudz sakarst. Otrkārt, savu solījumu novērst nepatīkamo aromātu (manā gadījumā) tas pilda uz 99,9%.

Rezumējot, ja man būtu jāizvēlas starp dezodorantu, kurā ir tikai alumīnija sāļi vai dezodorantu, kurā papildus tiem ir arī citas ķīmiskas vielas, mana izvēlē neapšaubāmi krīt uz pirmo variantu.
Now Foods tējas koka eļļa

Trešais pasūtītais produkts, tējas koka eļļa no Now Foods, man arī nelika vilties, it īpaši pēc kvalitātes pārbaudes izturēšanas. Visas ēteriskās eļļas ir iespējams testēt uz kvalitāti mājas apstākļos. Nepieciešams uzpilināt eļļu uz tīras, baltas papīra lapas un ļaut tai pilnībā izžūt jeb iztvaikoties. Katrai ēteriskai eļļai ir savs laiks līdz tā pilnībā izgaro. Ja eļļa ir tīra un bez piemaisījumiem, tad eļļainajam traipam uz lapas nevajadzētu palikt.



Now Food tējas koka eļļa šo pārbaudi izturēja uz teicami, kas man liek domāt, ka arī citas ēteriskās eļļas no šī ražotāja ir tā vērtas, lai tās izmēģinātu.

Par tējas koka labajām īpašībām nestāstīšu, jo šī informācija ir viegli pieejama internetā. Es pagaidām to izmantoju ļoti banālā veidā - uzpilinu uz vates tampona un pielieku pie iekaisuma vietas.

Ja jums ir zināms kāds cits labs šīš eļļas pielietojums, neturiet sveci zem pūra :)

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...